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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  03/01/2020
Data da última atualização:  03/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MENDONÇA, F. S.; VAZ, R. Z.; VAZ, F. N.; LEAL, W. S.; SILVEIRA, I. D. B.; RESTLE, J.; BOLIGON, A. A.; CARDOSO, F. F.
Afiliação:  Fábio S. Mendonça, UFPEL; Ricardo Z. Vaz, UFPEL; Fabiano N. Vaz, UFSM; Willian S. Leal, UFPEL; Isabella D. B. Silveira, UFPEL; João Restle, UFG; Arione A. Boligon, UFPEL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL.
Título:  Causes of bruising in carcasses of beef cattle during farm, transport, and slaughterhouse handling in Brazil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Animal Science Journal, v. 90, n. 2, p. 288-296, Feb. 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to assess preslaughter factors responsible for the occurrence of bruises to front, rib, loin, hip, and round sites of cattle carcasses. Data from the slaughter of 148 loads of cattle were assessed, totaling 4,611 carcasses. Evaluated bruising factor variables were animal gender, journey distance (km), vehicle type (m²), journey time (hours), load density (kg/m2), handling and facilities conditions (optimal, acceptable, and unacceptable), and unloading waiting time (min). Gender had the strongest influence on carcass bruising, being the first variable to enter in the majority of models related to the carcass sites. Female carcasses displayed higher bruising in all sites. Densities above 401 kg/m² caused more bruising. With the exception of the loin, unacceptable, and acceptable conditions assigned to farm facilities and handling resulted in higher average bruising. Articulated vehicles with a greater load capacity were more likely to cause bruising. The effects of variables causing bruises act differently in the various carcass sites. In this sense, the results of this study suggested possible management practices for specific problems during the preslaughter period to minimize losses by bruising to different carcass sites.
Thesagro:  Abate; Bem-Estar; Carcaça; Gado de Corte; Manejo; Stress.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL14652 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  28/04/1999
Data da última atualização:  13/07/2020
Autoria:  VEIGA, J. B. da.
Afiliação:  JONAS BASTOS DA VEIGA, CPATU.
Título:  A pecuarização da agricultura familiar.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 1997.
Páginas:  3 p.
Idioma:  Português
Notas:  Publicação não convencional.
Thesagro:  Agricultura Familiar; Pecuária.
Thesaurus NAL:  family farms; livestock.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/172074/1/FL01473-.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU5517 - 1UMTFL - PP0147301473
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